Collega met hoofdpijn
Collega’s zullen je over het algemeen niet meteen melden dat zij hoofdpijnpatiënten zijn of dat zij gevoelig zijn voor hoofdpijn. Er rust namelijk nog steeds een taboe op hoofdpijn op het werk.
Aansteller
Wanneer je veel last hebt van hoofdpijn praat je daar liever niet met je collega’s over want misschien word je door je teamleden als minderwaardig bestempeld, minder veerkrachtig of minder vitaal. Misschien gaat dan die leuke klus aan je neus voorbij. Of nog erger: zien ze je als een aansteller. Je wringt je liever in allerlei bochten om te voorkomen dat je door de mand valt. Met alle gevolgen van dien!
Inzicht
Veel van deze gevolgen (privé en op de werkvloer) zijn te beperken wanneer er ruimte en veiligheid is om jezelf te kunnen zijn en er duidelijk gecommuniceerd wordt binnen het team. Dat betekent dat jij er in eerste instantie goed aan doet om inzicht te geven in jouw klachten en in jouw (on)mogelijkheden.
Praten
Praat met je leidinggevende hierover en beleg bijvoorbeeld samen een speciale teambijeenkomst. Bedenk wat de collega’s van jou en jouw hoofdpijn moeten weten, waar zij rekening mee kunnen houden en op welke manier ze jou kunnen helpen. Geef daarnaast je collega’s de ruimte om hun eventuele problemen hiermee op tafel te leggen en denk ook mee over de mogelijke oplossingen voor hen. Je kunt van zo’n bijeenkomst een creatieve, (inter)actieve bijeenkomst maken die veel goeds voor het team kan doen.
Samen bereikt ieder teamlid meer.
Heb je de moed verzameld om dit in de praktijk te brengen maar heb je nog wel wat advies nodig? Stuur me een berichtje dan help ik je graag op weg.
Jouw hoofdpijn hoeft geen probleem van jou alleen te zijn!
Heb jij een collega met hoofdpijn en wil je er wat meer informatie over? lees hier meer over chronische hoofdpijn