Gretha Braakhekke

Gretha Braakhekke

Ik ben in 1967 geboren in Pesse. Na de middelbare school verhuisde ik in 1985 naar Zwolle. Ik werk sindsdien binnen ziekenhuis Isala. Ik heb hier verschillende functies gehad zoals verpleegkundige, leidinggevende, klachtenfunctionaris en opleidingscoördinator. Sinds 2005 werk ik als procescoördinator op de operatieafdeling. Binnen de Isala werk ik ook als interne trainer/coach voor medewerkers. Verder ben ik verbonden aan de Deltion-academie als externe coach.

Ik ben getrouwd en in ons gezin hebben wij 5 kinderen die inmiddels allemaal elders leven, werken of studeren.

Naast tal van andere liefhebberijen (hardlopen, wandelen, pianospelen)  is schilderen een grote hobby van mij. Mijn schilderijen ontstaan vanuit mijn gevoel en fantasie.

Een ingrijpende periode in mijn leven heeft op een belangrijke wijze bijgedragen aan mijn manier van leven en werken. In 2002 werd ik verrast door borstkanker. Operaties, chemotherapie, bestraling en veel onzekerheden kwamen op mijn pad.

Ik werd uitstekend behandeld  door medisch specialisten. Toen ik in die tijd op zoek was naar emotionele ondersteuning kwam ik o.a. bij lotgenoten en specialistische verpleegkundigen. Al deze mensen waren met mijn ziekte bezig, met de bijwerkingen van de behandelingen, met de onzekerheden en angsten. Hun handelen was volgens de boekjes, protocollen en standaarden. Het zal ongetwijfeld belangrijk zijn geweest om de kwaliteit (medisch) te waarborgen. Maar ik was ook op zoek naar de toekomst, naar hoop en naar perspectief. In mijn werk als coach/therapeut is de vraag altijd in mijn achterhoofd aanwezig: wat heeft mijn cliënt nodig? Ik nodig je uit te onderzoeken wat je doel is, je droom, je diepste wens en ik begeleid je om je daarop te richten. Verleg je focus van het probleem naar een oplossing waarin we jouw persoonlijke waarden, zingeving en levensvragen meenemen. Beperk je niet tot wat je al kent maar wees nieuwsgierig en ontdek nieuwe wegen.

 

Daarnaast is acceptatie een belangrijk thema voor mij geweest. Naast borstkanker en de gevolgen daarvan hebben migraine en hoofdpijn een rol in mijn leven gespeeld. Hormonen, stress en voeding speelden daarbij een rol. Maar ook de gedachten die ik had. Ondanks deze kennis, aanpassingen in mijn leefwijze en het gebruik van medicatie bleef de hoofdpijn toch nog een bron van ergernis. En ik weet nu: alles wat aandacht krijgt wordt groter.

Dus ook de plek en de betekenis die ik aan mijn hoofdpijn gaf. Door dit inzicht kon ik mijn focus verplaatsen naar andere zaken in mijn leven en de hoofdpijn accepteren als een deel van mijzelf en van mijn leven. Ik heb het er mee te doen en dat ging een stuk eenvoudiger nadat ik dat geaccepteerd had.

Nu begeleid ik mensen en organisaties die te maken hebben met ziekte, verzuim of re-integratie. Ik heb hiervoor o.a. de post-HBO beroepsopleiding tot coach van de Alba-academie gevolgd. Deze opleiding kreeg in 2011 als 1e Nederlandse coachopleiding een Europese EQA Practitioner accreditatie. Hiermee heb ik een belangrijk keurmerk voor coaches behaald. Bij de Open Universiteit volg ik in mijn eigen tempo de verschillende modules van de bacheloropleiding Psychologie. Daarnaast heb ik opleidingen en cursussen gevolgd voor teamcoaching, mindfulness, omgaan met pijn en onbegrepen klachten, integratieve counseling, begeleiding van mensen met een traumatische ervaring, rouw- en verliesverwerking, EMDR en creatieve counseling. Voor stressmetingen en ontspanningsoefeningen werk ik oa met hartcoherentietraining en progressieve relaxatietechnieken. Ik ben gecertificeerd HeartMath therapeut.

Voor effectmeting m.b.t. de hoofdpijn maak ik gebruik van gevalideerde instrumenten (Midas en de Hoofdpijn Impact Test).

Wil je meer weten, aarzel dan niet. Neem vrijblijvend contact met mij op.

(Beschrijf je vraag zo nauwkeurig mogelijk)