Individuele online begeleiding bij hoofdpijn.

Minder hoofdpijn, meer energie.

Wat kun je verwachten?
Aan de hand van een uitgebreide analyse, van zowel de hoofdpijn als het doel, wordt de aanpak en het plan op maat opgesteld. Met behulp van verschillende opdrachten en oefeningen werk je in je eigen tempo aan vermindering van de klachten en zo mogelijk ook aan vermindering van medicatie. Je neemt alle factoren mee die bijdragen aan de oplossing en het verbeteren van jouw situatie. We besteden aandacht aan jouw leefstijl, energiebalans, ontspanning, motivatie, (levens)doelen en persoonlijke waarden.

Welke voordelen heeft deze begeleiding voor jou?
Ik heb een holistische visie op mens en gezondheid. Vanuit deze visie spelen bij lichamelijke klachten zowel fysieke, emotionele als omgevingsfactoren een rol. Mijn aanpak van de hoofdpijn is gericht op alle aspecten en factoren die een rol kunnen spelen bij hoofdpijn. Het geeft inzicht in jouw hoofdpijn en tevens handvatten voor verlichting en preventie.  Dat geeft zelfvertrouwen en energie. Het maakt je sterker en veerkrachtiger. Je leven wordt niet meer beheerst door hoofdpijn want  je leert de hoofdpijn zo veel mogelijk te voorkomen. Je herkent en erkent je ‘triggers’ en je zult je vitaler en sterker voelen.

Wat levert het op?
Je kunt weer meedoen (werk, sport, sociale activiteiten). Je richt je weer op wat je wel kunt en op leuke dingen, zaken die je energie geven. Je zit lekkerder in je vel  en je neemt weer de regie over je leven. Je hoofdpijn verdwijnt naar de achtergrond.

Wat kost het?

De kosten van de online-therapie zijn afhankelijk van de duur van de begeleiding, het aantal contactmomenten en de intensiteit van de begeleiding.

Klik op onderstaande buttons voor een indicatie van de kosten.

Voorbeeld tarief particulier

Voor particulieren is er vaak een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering of van de werkgever.

Voorbeeld tarief zakelijk

Voor bedrijven is de prijs altijd exclusief 21% btw.

Aanmelden of informatie

Gratis e-book

Wat zie ik over het hoofd?
gratis e-book
Door mijzelf in te schrijven op de nieuwsbrief ontvang ik het gratis e-book en ga ik akkoord met het Privacyreglement
* verplicht

Aandacht voor hoofdpijn

Bijna 3,5 miljoen mensen in Nederland lijden aan (chronische) hoofdpijn of migraine. Hoofdpijn beïnvloedt hun dagelijkse activiteiten. Sommige mensen nemen hiervoor veel pijnstillers in, anderen moeten regelmatig hun afspraken afzeggen. Herken je dit en wil je structureel van je hoofdpijn afkomen? Of wil je jemedewerker de hulp bieden die nodig is om weer aan het werk te kunnen?

In mijn praktijk te Zwolle ben je in vertrouwde en professionele handen. Ik hanteer een integrale aanpak tegen de hoofdpijn. Daardoor kan de pijnmedicatie worden afgebouwd en zal de pijn in je hoofd snel en blijvend minder worden. 

Wat is hoofdpijn precies?
Hoofdpijn is een verzamelnaam voor elke vorm van pijn in en aan het hoofd. Hoofdpijn kan kort duren maar er zijn ook mensen die altijd pijn in hun hoofd hebben.
De pijn kan voorkomen aan de voorkant, zijkant of achterkant van het hoofd. Hij kan gevoeld worden achter de ogen, bij de slapen of vanuit de nek. Wanneer je goed op de verschijnselen let kun je vaak zelf herkennen welke vorm van hoofdpijn je hebt. Bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, migraine, hoofdpijn door regelmatig gebruik van pijnstillers of clusterhoofdpijn. Combinaties van deze vormen komen ook veel voor.

Spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijn geeft meestal een gevoel alsof er een strakke band drukkend of knellend om het (voor)hoofd zit. Nek en schouders zijn soms ook pijnlijk en gespannen. Bij inspanning wordt de pijn niet veel erger. Licht of geluid kunnen de pijn wel iets verergeren.

De pijn is vervelend, maar meestal lukt het wel om door te gaan met dagelijkse bezigheden.
Spanningshoofdpijn begint geleidelijk en gaat ook geleidelijk weer weg. Het kan minuten tot dagen duren. Lees meer over spanningshoofdpijn symptomen

Migraine
Migraine is een matige of heftige, bonzende pijn, meestal aan één kant van het hoofd. De pijn wordt erger bij inspanning en gaat vaak samen met misselijkheid of braken. Tijdens de aanval kun je licht en geluid dikwijls slecht verdragen. Je blijft het liefst rustig zitten of liggen. Het lukt bij migraine vaak niet goed om door te gaan met de bezigheden.

Een migraine aanval duurt 4 uur tot 3 dagen. Vaak kondigt de aanval zich kort van tevoren aan. Je ziet dan bijvoorbeeld schitteringen of bepaalde lichtfiguren. Sommige mensen ruiken typische geuren vlak voor een aanval. Bekijk een filmpje over migraine of lees meer over het (h)erkennen van migraine symptomen.

Hoofdpijn door te veel medicijnen
Elke vorm van hoofdpijn kan erger worden wanneer je frequent pijnstillers gebruikt. Dat effect kan al ontstaan wanneer je meer dan 8 dagen per maand paracetamol of een ander medicijn tegen de pijn gebruikt.
Maar hoe verminder je de medicatie, en hoe moet het daarna verder? Daar kan ik je bij helpen.

Clusterhoofdpijn
Clusterhoofdpijn komt in aanvallen van zeer heftige pijn aan één kant van het gezicht of hoofd. De pijn gaat vaak samen met een rood en/of tranend oog, een gezwollen of hangend ooglid, een verstopte neus of een loopneus en transpireren. Tijdens een aanval kan je onrustig worden. Het lukt dan haast niet om stil te zitten. Een aanval duurt 15 minuten tot 3 uur en kan 1 tot 8 keer per dag optreden. Clusteraanvallen kunnen binnen een periode van weken of maanden regelmatig terugkomen.

.