Waarom online begeleiding?

Begeleiding via internet is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Onderzoek wijst ook uit dat het even effectief kan zijn als reguliere begeleiding en door de lage drempel kan het bij vroegtijdig ingrijpen veel tijd, leed en kosten besparen. Bij Aandacht, praktijk voor levenskunst wordt online begeleiding aangeboden via e-learning en e-mail. Deze vorm van hulpverlening kent veel voordelen.
Bent u werkgever? klik dan hier

Toegankelijk
Via het internet is begeleiding voor vrijwel iedereen toegankelijk geworden. Voor wie aan huis is gebonden, niet naar een hulpverlener toe wil of veel waarde hecht aan privacy.

Veel mensen ervaren een afspraak in de agenda als een extra druk en belasting. Dit kan zelfs herstel of re-integratie in de weg staan. Met online begeleiding kun je op elk gewenst moment contact opnemen. Of werken aan opdrachten wanneer het jou uitkomt.

Snel
Omdat je in je eigen vertrouwde omgeving bent en het beste moment voor jezelf kunt uitkiezen is het rendement van je inzet hoog. Er gaat geen kostbare tijd verloren (aan bijvoorbeeld reizen, wachten of omdat je je dag niet hebt) en zo kun je relatief snel tot de kern van de problematiek en de oplossing komen.

Effectief
Bij reguliere begeleiding gaat veel informatie weer verloren. Je onthoudt slechts een klein deel van waarover gesproken is.  Opschrijven wat er in je opkomt, schriftelijk een antwoord krijgen, teruglezen en aanvullen wat je nog te binnen schiet. Dat kan allemaal met online begeleiding. Het schrijven zelf werkt therapeutisch maar ook het (terug)lezen heeft een positief effect op de behandeling. Bewaar daarom alle correspondentie en lees het regelmatig weer door.

Voordelig
De kosten voor online begeleiding liggen duidelijk lager dan bij reguliere begeleiding. En je hoeft ook geen reiskosten te maken. De therapie zelf kost ook minder tijd omdat je heel effectief met jouw tijd om kunt gaan. Door dit alles wordt psychologische zorg voor veel mensen bereikbaar.

De online-begeleiding van Aandacht, praktijk voor levenskunst kan in veel gevallen (deels) worden vergoed. Lees verder over vergoedingen

Kortom: online begeleiding werkt krachtig, flexibel en snel
- Er zijn meer en betere contactmomenten mogelijk dan bij reguliere begeleiding
- Het is laagdrempelig. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe lang je aan je opdrachten werkt.
- Door te schrijven kom je sneller tot de kern. Je kunt je gedachten en emoties beter ordenen. Je kunt alles vanuit verschillende kanten belichten waardoor je het weer terug kunt plaatsen in de context. Je onthoudt alles beter doordat je het later nog eens kunt nalezen.

Hoe werkt online begeleiding

- Het uitwisselen van informatie vindt schriftelijk plaats in een beveiligde omgeving.
- Nadat je je inloggegevens hebt ontvangen kun je op elk gewenst moment schriftelijk contact opnemen. Je maakt opdrachten, doet oefeningen, reflecteert, geeft antwoorden op vragen. Je ontvangt antwoord, feedback en ondersteuning. Er is een intensieve interactie via email.
- De frequentie van het contact hangt af van de afspraken die we hierover hebben gemaakt. In vergelijking met face-to-face begeleiding ligt de frequentie hoger. Er is in principe minimaal 2 maal per week online contact.
- Een online begeleidingstraject is kortdurend, krachtig en doelgericht.
- Online begeleiding is laagdrempelig. Jij bepaalt waar, wanneer, hoe vaak en hoe lang je wilt werken aan de opdrachten.

Is deze online begeleiding iets voor jou?

Waar loop je tegenaan? Waar heb je hulp bij nodig? Of is dat juist het punt: dat je niet weet wat er aan de hand is?
Dit online begeleidingstraject kan jou helpen om je situatie helder te krijgen, weer in balans te komen, je gezondheid te verbeteren, je energieker en vitaler te voelen. We bespreken vooraf jouw doel(en) van het traject en hoe je die kunt gaan bereiken.

Wat kost online begeleiding?

Een traject bestaat uit meerdere sessies. Elke sessie kan iets anders inhouden zoals:
- interactieve e-learning
- reflectie of schrijfopdrachten
- doelgerichte praktijkopdrachten
- oefeningen
- online dialoog

De kosten van deze online begeleiding zijn afhankelijk van de afspraken die we hierover maken.

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor medewerkers, teams en organisatie ga je naar de website GB-ziektepreventie. klik hier.

Aanmelden voor particulieren:

Schrijf hier je toelichting en geef aan in welke week je graag wilt starten.

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.