Individuele online begeleiding bij stress.

Minder stress, meer energie.

Wat kun je verwachten?
Aan de hand van een uitgebreide analyse, van zowel de klacht als het doel, wordt de aanpak en het plan op maat opgesteld. Met behulp van verschillende opdrachten en oefeningen werk je in je eigen tempo aan vermindering van de klachten en verbeteren van de energiebalans. Tijdens deze training neem je alle factoren mee die bijdragen aan de oplossing en het verbeteren van jouw situatie. We besteden aandacht aan jouw leefstijl, energielekken, ontspanning, beweging, motivatie, (levens)doelen en persoonlijke waarden. De begeleiding kan worden aangevuld met progressieve relaxatie therapieen/of hartcoherentietraining

Welke voordelen heeft deze begeleiding voor jou?
Ik heb een holistische visie op mens en gezondheid. Vanuit deze visie spelen bij lichamelijke klachten zowel fysieke, emotionele als omgevingsfactoren een rol. De online stress behandeling is gericht op alle aspecten en factoren die een rol spelen bij jouw klachten. Het geeft inzicht en tevens handvatten voor verlichting en preventie.  Dat geeft zelfvertrouwen en energie. Het maakt je sterker en veerkrachtiger. Je leven wordt niet meer beheerst door vermoeidheid en onrust. Je herkent en erkent jouw persoonlijke situatie en je zult je vitaler en sterker gaan voelen.

Wat levert het op?
Je kunt weer meedoen (werk, sport, sociale activiteiten). Je richt je weer op wat je wel kunt en op leuke dingen, zaken die je energie geven. Je zit lekkerder in je vel  en je neemt weer de regie over je leven. Je leert hoe je in de toekomst stress de baas kunt blijven of weer kunt herstellen van een stressvolle gebeurtenis.

Wat kost het?
Neem voor meer informatie over de kosten contact op. Ik maak altijd een offerte op maat. Voor bedrijven is de prijs altijd exclusief 21% btw.

Voor particulieren is er vaak een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering of van de werkgever.

Aanmelden of informatie

Aandacht voor stress

Stress is een ander woord voor spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren.
Gezonde stress is de spanning die je kunt voelen voor een optreden, sollicitatiegesprek, examen of een andere spannende gebeurtenis. Gezonde stress zorgt ervoor dat je alert bent en snel kunt reageren en geconcentreerd kunt werken. Zodra de spannende gebeurtenis voorbij is, neemt de stress weer af.

In staat van paraatheid.
Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid. Het hormoon adrenaline komt vrij, ook wel het vlucht- of vechthormoon genoemd. Je lichaam is klaar om te reageren.
Het gevolg is o.a:

  • je bloeddruk gaat omhoog
  • je hartslag stijgt
  • er stroomt zuurstofrijk bloed naar je spieren, je hart en je hersenen
  • je spieren spannen zich aan
  • de longblaasjes verwijden zich en je ademhaling wordt sneller
  • je spijsvertering komt op een laag pitje te staan

 

Wanneer wordt stress ongezond?
Als de stress een lange periode duurt, is er ook meer tijd nodig om hiervan te herstellen. Ditzelfde geldt voor een hevige stressreactie: hoe heviger de reactie, hoe meer tijd je nodig hebt voor herstel. Of wanneer er vaak momenten van stress zijn, kan er te weinig tijd zijn om tussendoor te herstellen.

Kortom: als stress lang aanhoudt, hevig is of vaak voorkomt en er is onvoldoende tijd en gelegenheid voor het lichaam om te herstellen, dan is er sprake van ongezonde stress.
Eerste tekenen van ongezonde stress kunnen zijn: vroeg wakker worden of slecht kunnen inslapen, een kort lontje hebben, veel piekeren, geen zin in werk of andere activiteiten, verminderde eetlust of juist veel eten.

Wanneer een stressreactie in het lichaam langer duurt dan wordt er nog een hormoon aangemaakt: cortisol. Dit hormoon wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Cortisol geeft veel energie en is nodig om te overleven. Maar het is ook schadelijk; het tast op den duur je immuunsysteem en hersenen aan. Niet zelden krijgen mensen last van infecties of merken zij dat wondjes minder goed genezen. Maar ook krijgen zij vaak last van geheugen- en concentratieverlies. Zij voelen zich vaak uitgeput en labiel.

Een snelle maar grondige analyse van jouw klachten en situatie zijn dan nodig om de stress weer de baas te worden. Het is belangrijk dat je je energielekken dicht en (nieuwe) energiebronnen aanboort om het functioneren te kunnen verbeteren.