Wat helpt tegen hoofdpijn?

Heb je vaak last van hoofdpijn dan ben je vast ook vaak op zoek naar de oorzaak van je hoofdpijn. En natuurlijk naar wat helpt tegen hoofdpijn. Het is belangrijk om je huisarts om een diagnose en advies te vragen. In de meeste gevallen is er echter niets (ernstigs) aan de hand in je hoofd. Je huisarts kan je dan niet verder helpen, je zult het vooral zelf moeten doen. Is dat wat jij te horen hebt gekregen? En weet je niet wat je zelf kunt doen? Lees dan verder…

Wil je snel en vooral ook structureel iets doen tegen de hoofdpijn, meld je dan nu aan voor de online training Minder hoofdpijn, meer plezier.

Met deze complete training kun jij ook jouw doelen bereiken! Neem contact op voor meer informatie of meld je aan voor het kennismakingsaanbod. Kijk hier voor de mogelijkheden en tarieven.

Verschillende soorten hoofdpijn.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. Om te weten wat helpt tegen hoofdpijn moet je eerst meer te weten komen over jouw hoofdpijn. Je kunt hier meer over lezen op de website van de thuisarts.nl of allesoverhoofdpijn.nl.
Of lees mijn blog: Is het migraine of spanningshoofdpijn?

Hoe verklaar je (én voorkom je) chronische hoofdpijn?

Hoe lang heb je al last van hoofdpijn? Wanneer hoofdpijn langer dan 6 maanden duurt spreken we van chronische hoofdpijn. Dus loop je er al wat langer mee, wacht dan niet langer. We gaan samen onderzoeken en ontdekken wat nodig is om te voorkomen dat het chronische hoofdpijn wordt.

Lees mijn blog over hoe chronische hoofdpijn kan worden verklaard. Herken je jezelf? Ook dan is het belangrijk om snel in actie te komen. Er is een weg terug en je kunt weer verlost worden van je hoofdpijn.

Wat betekent je hoofdpijn?

Hoofdpijn is in de meeste gevallen een symptoom van iets anders.

relatie hoofdpijn en slaap

Hoofdpijn is dan eigenlijk een signaal van het lichaam, een teken dat er ergens “iets” niet lekker gaat.
Je lichaam geeft als het ware aan dat er “iets” mis is en dat je daar aandacht aan moet geven.
Maar hoe kun je weten wat er mis is en waar je precies aandacht aan moet schenken?

Wat helpt tegen hoofdpijn is onderzoeken wat dit “iets” is en daar dan ook iets aan te veranderen.

Veel mensen met hoofdpijn zoeken steeds naar de oorzaak van hun hoofdpijn. Herken je dat? En dat je dan soms wel iets aan kunt wijzen dat een directe relatie kan hebben met de hoofdpijn (zoals slaap of voeding) maar dat je meestal niet kunt bedenken waardoor het komt dat je weer hoofdpijn hebt? Dat komt omdat het bijna altijd gaat om zaken die een indirecte relatie hebben met je hoofdpijn.
Deze zaken zijn vaak niet zo duidelijk en liggen misschien niet zo voor de hand maar hebben wel degelijk grote invloed op je hoofdpijn.

Wat helpt tegen hoofdpijn?

Wat helpt tegen hoofdpijn is het opsporen van de oorzaken die een indirecte relatie hebben met je hoofdpijn.
Ik heb al veel mensen mogen begeleiden bij het opsporen en vinden van de oorzaak van hun hoofdpijn. En je zult zien, wanneer je eenmaal weet waardoor jouw hoofdpijn wordt veroorzaakt, weet je ook wat jou wel gaat helpen tegen de hoofdpijn. Met de training Minder hoofdpijn, meer plezier krijg je meer kennis, inzichten en handvatten om jouw hoofdpijn te voorkomen.

Wat helpt tegen hoofdpijn / Wat helpt niet tegen hoofdpijn: pijnstillers!
Iedereen neemt wel eens een pijnstiller. Daar kun je i.p. voor of tegen zijn maar voor de korte termijn kan een pijnstiller wel eens een oplossing zijn. Voor de wat langere termijn is het dat zeker niet. Het is bekend dat veelvuldig gebruik van pijnstillers juist hoofdpijn veroorzaakt. Dat heet medicatie-afhankelijke hoofdpijn. Hoe dat zit en wat je dan moet doen lees je hier op de website van thuisarts.nl

Wat wil jij bereiken en wat kun je zelf doen?

Heb je hulp en ondersteuning nodig bij het stoppen met slikken van pijnstillers? Wil je je hoofdpijn begrijpen en beter leren omgaan met je hoofdpijn? Heeft je hoofdpijn een relatie met stress of met onzekerheid? Kies dan voor één van de andere trainingen.

Neem contact op om kennis te maken zodat we snel van start kunnen gaan! Samen maken we een analyse en een plan en ga jij ervaren wat jou wel helpt tegen de hoofdpijn. We richten ons tijdens het traject niet alleen op je hoofdpijn maar juist op het bredere plaatje.
We kijken naar jou en naar jouw leven. Want er is nog wel meer dan hoofdpijn, toch?

Lees hier meer over online begeleiding bij hoofdpijn.

Wil je van je hoofdpijn af en wil je ontdekken wat ik voor jou kan betekenen?
Kies dan nu voor het kennismakingsaanbod.

    Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Of neem hier contact op voor meer informatie.