Wat moet je doen tegen hoofdpijn?

Heb je vaak last van hoofdpijn dan ben je vast ook vaak op zoek naar de oorzaak van je hoofdpijn. En natuurlijk naar wat je moet doen tegen hoofdpijn. Het is belangrijk om je huisarts om een diagnose en advies te vragen. In de meeste gevallen is er echter niets aan de hand in je hoofd. Je huisarts kan je niet veel verder helpen, je zult het vooral zelf moeten doen. Is dat ook wat jij te horen hebt gekregen? En weet je niet wat nu moet doen? Lees dan verder…

Verschillende soorten hoofdpijn.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. Om te weten wat je kunt doen moet je eerst meer weten over jouw hoofdpijn. Je kunt hier meer over lezen op de website van de thuisarts.nl of allesoverhoofdpijn.nl.
Of lees mijn blog: Is het migraine of spanningshoofdpijn?

Hoe verklaar je (én voorkom je) chronische hoofdpijn?

Hoe lang heb je al last van hoofdpijn? Wanneer hoofdpijn langer dan 6 maanden duurt spreken we van chronische hoofdpijn. Dus loop je er al wat langer mee, wacht dan niet langer. We gaan samen onderzoeken en ontdekken wat je nodig hebt om het tij te keren.

Lees mijn blog over hoe chronische hoofdpijn kan worden verklaard. Herken je jezelf? Ook dan is het belangrijk om heel snel in actie te komen. Er is een weg terug en je kunt weer verlost worden van je hoofdpijn.

Wat betekent je hoofdpijn?

Hoofdpijn is in verreweg de meeste gevallen een symptoom van iets anders. 

relatie hoofdpijn en slaap

Hoofdpijn is dan eigenlijk een signaal van het lichaam, een teken dat er ergens “iets” niet lekker gaat. Je lichaam geeft als het ware aan dat je ergens aandacht aan moet geven.
Maar hoe kun je weten wat er mis is en waar je precies aandacht aan moet schenken?

Wat je in elk geval moet doen is onderzoeken wat dit “iets” is en daar dan ook echt naar handelen.

Veel mensen met hoofdpijn zoeken steeds naar de oorzaak van hun hoofdpijn. Herken je dat? En dat je dan soms wel iets aan kunt wijzen dat een directe relatie kan hebben met de hoofdpijn (zoals slaap of voeding) maar dat je meestal niet kunt bedenken waardoor het komt dat je weer hoofdpijn hebt? Dat komt omdat het bijna altijd gaat om zaken die een indirecte relatie hebben met je hoofdpijn.
Deze zaken zijn vaak niet zo duidelijk en liggen misschien niet zo voor de hand maar hebben wel degelijk grote invloed op je hoofdpijn.

Wat moet je doen tegen hoofdpijn?

Wat je echt zo snel mogelijk moet doen is aandacht geven aan het signaal. Je moet luisteren naar je lichaam en er dan ook naar handelen.
Ik heb al veel mensen mogen begeleiden. En ook jij zult zien, wanneer je eenmaal weet wat het lichaam je duidelijk wil maken, weet je ook wat jou wel echt gaat helpen.

Maar wat moet je niet doen tegen hoofdpijn? Pijnstillers!
Iedereen neemt wel eens een pijnstiller. Daar kun je i.p. voor of tegen zijn maar voor de korte termijn kan een pijnstiller wel eens een oplossing zijn. Voor de wat langere termijn is het dat zeker niet. Het is bekend dat veelvuldig gebruik van pijnstillers juist hoofdpijn veroorzaakt. Dat heet medicatie-afhankelijke hoofdpijn.
Hoe dat zit en wat je dan moet doen kun je lezen op de website van thuisarts.nl

Wat wil jij bereiken en wat kun je zelf doen?

Heb je hulp en ondersteuning nodig bij het stoppen met slikken van pijnstillers? Wil je je hoofdpijn begrijpen en beter leren omgaan met je hoofdpijn? Laat me weten wat je wilt, dan onderzoeken we samen wat je mogelijkheden zijn.
(www.gb-ziektepreventie.nl/hoe-vind-ik-een-goede-coach)
Neem contact op om kennis te maken zodat we snel van start kunnen gaan! Samen maken we een analyse en een plan en ga jij ervaren wat je moet doen tegen je hoofdpijn. We richten ons tijdens het traject niet alleen op de hoofdpijn maar kijken juist ook naar het bredere plaatje.
We kijken naar jou, jouw unieke situatie en naar alles wat een (in)directe relatie kan hebben met de hoofdpijn.

Lees hier meer over online begeleiding bij hoofdpijn.

Wil je van je hoofdpijn af en wil je ontdekken wat ik voor jou kan betekenen? Kies dan nu voor het kennismakingsaanbod.

    Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Of neem hier contact op voor meer informatie.